Janakkalan Barokki 2022

Pe 1.7. klo 20 Pyhän Laurin Kirkko

Avajaiskonsertti: Dresdenin virtuoosit

ZEFIRA VALOVA, VIULU | YAVOR GENOV, LUUTTU | AAPO HÄKKINEN, CEMBALO & URUT

Dresdenin hovikapellista muodostui myöhäisbarokin erilaisten tyylien sulatusuuni. Pohjoisitalialaisten viuluvirtuoosien persoonallinen, lämmin sävelkieli yhdistyi saksilaisten muusikoiden juurevaan ilmaisuun.

Kesto 1h 15, ei väliaikaa.

Liput 18 – 25 € Ticketmasterista ja ovelta.


La 2.7. klo 18 Pyhän Laurin kirkko

Seicento Italiano

CROATIAN BAROQUE ENSEMBLE | NIKOLINA HRKAC, SOPRAANO | PAVAO MAŠIĆ, URUT

Napolilaisrunoilija Giambattista Marinon kokoelma La Lira (lyyra) inspiroi säveltäjiä kautta 1600-luvun. Sen madrigaalit ja canzonat kuljettavat kuulijan halki Välimeren värikylläisen varhaisbarokin.

Kesto 1 h 30 min, sis. väliajan.

Liput 18 – 25 € Ticketmasterista ja ovelta.


La 2.7. klo 20 Laurinmäen Keltainen talo

Kansanmusiikkia ja iltapalaa

EVA ALKULA, KANTELE | PIPPA REID-FOSTER, HARPPU

Kantelemuusikko Eva Alkulan ja harpisti Pippa Reid-Fosterin yhteistyöprojektissa sukelletaan kanteleen ja skotlantilaisen harpun synnyttämään äänimaisemaan. Kansanmusiikkia ja iltapalaa -konsertissa kuullaan mm. Reid-Fosterin, Timo Alakotilan ja Takashi Yoshimatsun sävellyksiä duon ilmastonmuutosta käsittelevästä Meta Morphosis -ohjelmasta täydennettynä suomalaisilla ja skotlantilaisilla sävelmillä.

Konserttilipun oheen on mahdollista ostaa iltapalaa paikan päällä.

Konserttilippu 10 €  Ticketmasterista ja ovelta.


Su 3.7. klo 11–14 Laurinmäki

Lasten Barokki

FREIJA | KULTTUURIOSUUSKUNTA UULU

Tapahtumassa konsertoi kansanmusiikin ammattilaisista koostuva monitaitoinen Freija luottaa hyvän melodian, saundin ja svengin voimaan. Konserteissa viihtyy koko perhe. Kulttuuriosuuskunta Uulu pitää nonstop laulunteko-työpajaa, jossa tehdään Tuulimyllyaiheisia kappaleita

Lasten barokki Laurinmäen tunnelmallisella torpparimuseolla tutustuttaa vanhan musiikin maailmaan iloisen kepeällä otteella. Torpparimuseo ja Keltainen talo ovat myös avoinna tapahtuman ajan ja museoon on tapahtumapäivänä vapaa pääsy. Tapahtuma on maksuton.


Su 3.7. klo 18 Pyhän Laurin kirkko

Päätöskonsertti: Fantasticus

LAURA VADJON, VIULU | PAVAO MAŠIĆ, URUT

Saksalaisten urkurien rohkea tyyli yhdistyi heitä edeltäneen sukupolven italialaiseen perintöön. Itämeren täysbarokin hansakaupunkien loisteliaat Schnitger-urut kehittyivät rinnan uuden ”fantastisen” taiteen kanssa.

Kesto 1 h 30 min, sis. väliajan.

Liput 18 – 25 € Ticketmasterista ja ovelta.

In Archive
%d bloggaajaa tykkää tästä: