Lasten Barokki sunnuntaina 30.6 klo 11-15 Laurinmäellä

Lasten barokki Laurinmäen tunnelmallisella torpparimuseolla tutustuttaa vanhan musiikin maailmaan iloisen kepeällä otteella. Barokkimatka – musiikkiteatteriesityksessä tavataan barokin ajan koreat säveltäjämestarit hauskoine tarinoineen ja kiehtovine soittimineen. Työpajassa klo 11 ja 13 valmistetaan omia paimensoittimia luonnonmateriaaleista perinnemuusikko Minna Hokan opastuksella. Torpparimuseolla tehdään aikamatkoja 1800-luvulle ja kulttuurikahvila PSL palvelee makean nälkään. Tapahtuma on maksuton.

Valokuvaaja Anne Vienolalta koko perheen kuvaus vanhan ajan hengessä museolla. Tuottehan itse haluamanne asut ym. Kuvaus 15€ käteismaksulla tapahtumassa.

Su 30.6 Klo 12 ja 14

Barokkimatka

Anni Elonen, barokkiviulu ja tamburiini
Hanna Haapamäki, traverso ja nokkahuilut
Tatu Ahola, barokkisello
Mikko Ikäheimo, luuttu ja barokkikitara

Barokkimatkalla tavataan barokin aikakauden säveltäjämestarit: Peruukeissaan ja loisteliaissa puvuissaan lavalla touhuavat Händel, Bach, Telemann, Sammartini ja Corelli ilmielävinä!

Konsertissa kuullaan säveltäjien itse kertomana hauskoja tarinoita heidän elämästään ja barokin aikakauden erikoisista ilmiöistä. Musiikki kuljettaa barokin ajan hoveista ja oopperataloista talonpoikien kylätansseihin. Tutuksi tulevat myös vanhat soittimet: barokkiviulu ja -sello, erilaiset nokkahuilut, traverso, luuttu ja barokkikitara. Yleisölläkin on oma roolinsa, kun suomalaista Lampaanpolska-kansanlaululla hypätään osaksi orkesterin musisointia.

Barokkimatka by Jaakko Paarvala

%d bloggaajaa tykkää tästä: