Lauantai 29.6.

 

Pappi, lukkari ja talonpoika -kierros

Janakkalan Barokin tulevan kesän uutuus on Pappi, lukkari ja talonpoika nimeä kantava satelliittikonserttien sarja lauantaina 29.6. Nimi syntyi konserttien tapahtumapaikoista, jotka ovat Tarinmaan vanha pappila, Napialan Wanha Koulu sekä Laurinmäen torpparimuseo.

Konsertit ovat aikataulutettu siten, että ne voi halutessaan kiertää polkupyörällä ja jatkaa musiikillisen lauantaipäivän viettoa suoraan kirkkokonsertissa ja edelleen illan kansamusiikkikonsertissa.


Napialan Wanha Koulu klo 12.30
Melkkolantie 242, Tervakoski

Sibbe-siskot

Sibbe-siskojen ulkoilmakonsertissa kuullaan Sibeliusta uudella tavalla, jossa musiikki yhdistyy raikkaasti draamaan, omiin sovituksiin, liikkeeseen sekä runoihin. Musiikissa kuuluu niin populaari-, kansan-, näyttämö-, klassinen kuin improvisoitukin musiikki.
Sibbe-siskot on neljän nuoren ammattimuusikon yhtye jäseninään Liisa Hytti, Iina Sihvonen, Dóra Lukács ja Veera Tapanainen.

Konserttiyleisöä palvelee Wanhan Koulun kahvipuffetti.
Konsertti on maksuton.


Tarinmaan vanha pappila klo 14.30
Rantalahdentie, Janakkala

Ensemble Gamut!

Ensemble Gamut! on tuore, vanhan musiikin ja kansanmusiikin ammattilaisista koostuva kollektiivi, joka etsii rohkeasti uusia tapoja tuoda vanhaa musiikkia tämän päivän kuulijoille, yhdistäen vanhaa musiikkia, kansanmusiikkia, elektroniikkaa sekä vapaata improvisaatiota. Syvällinen tyylilajien tuntemus, mutta toisaalta myös rajoja rikkova genrejen ylitys ja halu kokeilla uutta yhdistää ensemblen muusikoita, ja tämä saakin aikaan hurjia uudenlaisia äänimaailmoita.

Konserttiin mahtuu 50 kuulijaa, liput vain Ticketmasterista.
Pappilaan on kirkon P-paikalta noin 350 metriä. Vieraiden toivotaan jättävän autonsa kirkolle. Pappilan tien viereen mahtuu muutamia autoa, pysäköinti porttien ulkopuolelle, ei pihaan.

Osta lippu pappilakonserttiin 10 €


Laurinmäen torpparimuseo klo 16
Hakoistentie 371, Janakkala

Perinnemuusikko Minna Hokka

Mielitkö muinaisille metsälaitumille paimensoitinten äänten saattelemana? Orgaanisista aineista rakennetut puhallinsoittimet palvelivat monin tavoin maamme muinaisia asukkaita. Soittimia hyödynnettiin mm. karjanhoidossa, metsästyksessä, sosiaalisessa elämässä ja tunteiden ilmaisussa sekä hengellisissä tarkoituksissa. Minna Hokka on rakentanut yli 120 perinteistä soitinta, joita hän esittelee ja soittaa torpparimuseon pihapiirissä.
Tilaisuus on maksuton.


Raúl del Toro foto

Raúl del Toro

Pyhän Laurin kirkko klo 18

Musiikkia 1500- ja 1600-lukujen Espanjasta

Raúl del Toro, urut

Janakkalan poikkeuksellisilla uruilla kuullaan tällä kertaa espanjalaista musiikkia.

Kesto 1h 45 min, sis. väliajan.

Osta lippu 14 – 20 €

Lippuja saatavilla myös Janakkalan kirjastoista (vain kirkkokonsertit, maksu käteisellä) sekä ennen konsertteja ovelta. Kansanmusiikkia ja iltapalaa sekä Pappilan konserttiin liput ainoastaan Ticketmasterista rajoitetun paikkamäärän vuoksi.


20180503-L1001174

Ensemble Gamut! Kuva: Jonte Knif

Laurinmäen Keltainen talo klo 20

Kansanmusiikkia & iltapalaa

Ensemble Gamut!

Ensemble Gamut! tutkii uusia tapoja esittää vanhaa musiikkia. Keskiaika, renessanssi ja barokki kohtaavat suomalaisen perinnemusiikin ja improvisaation. Konserttilipun oheen on mahdollista ostaa iltapalaa.
Konserttiin mahtuu 70 kuulijaa, liput vain Ticketmasterista.

Osta konserttilippu etukäteen 10 €

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: